روش های رفع تشنگی در ماه رمضان
نویسنده : بچه هیئتی - ساعت ۱٢:٠۳ ‎ب.ظ روز جمعه ٢۸ تیر ۱۳٩٢
 

برگرفته شده از وبلاگ دوست عزیزم جوان شیعه 

رفع تشنگی در ماه رمضان

تشنگی بر دو نوع است:

تشنگی صادق: که این نوع تشنگی , یک الی 5/1 ساعت پس از تغذیه حادث می گردد . که طبیعی است و جهت تکمیل هضم معدی و راندن آن به سوی روده ها و عروق ماساریقا صورت می پذیرد. که جهت رفع آن نوشیدن آب توصیه می شود.

تشنگی کاذب: این نوع تشنگی در اثر غلبه خلط شور مانند بلغم شور و سایر اخلاط چسبناک در معده حادث می شود که علاج آن پاکسازی با منضج و مسهل می باشد.

از این رو به تمامی مومنان روزه دار توصیه می شود قبل از شروع ماه مبارک رمضان و یا حین آن بدن خود را با منضج و مسهل پاکسازی نمایند که در زیر فرمول دو مسهل معتبر را ارائه می نمائیم:

برگ سنا 50 گرم

گل سرخ 50 گرم

رازیانه 50 گرم

هل 10 گرم

فرمول دیگر

برگ سنا 50 گرم

گل سرخ 50 گرم

ترنجبین 50 گرم

تخم کتان 25گرم

گل ختمی 25 گرم

افسنتین 25 گرم

گیاهان فوق را با هم ترکیب کرده و نیم کوب نمائید و در بعد از ظهرها 2 قاشق غذاخوری از آن را با 2 لیوان آب جوش دم نمائید و میل کنید که خوردن یکی از مسهل های فوق به مدت 2 الی 5 روز کفایت می کند.

و جهت منضج در صورت نیاز بر حسب نوع خلط غالب نسخه ای را اجرا نمائید.

با اجرای روش فوق تشنگی کاذب رفع می گردد و نکته قابل توجه این است که در این نوع تشنگی خوردن آب سرد و خنک نتنها علاج نمی باشد بلکه به علت قبض حادث شده بر استحکام خلط افزوده و تشنگی را افزوده و باعث درد معده می شود.

و جهت جلوگیری از تشنگی صادق پس از سحری ، توصیه می شود سحری را 5/1 ساعت قبل از اذان صبح میل کرده و چند دقیقه مانده به اذان شربت زیر را بنوشید.

طرز تهیه شربت ضد تشنگی:

هندوانه با پوست

لیموترش همراه پوست

کاهو

خیار همراه پوست

تمام مواد فوق را همراه کمی آب جوشانده و پس از چند دقیقه آن را صاف نموده و با شکر شیرین نموده و در یخچال گذاشته تا کمی خنک شود و سپس استفاده نمائید (خوردن یک لیوان از آن کافی است)

توصیه های طبی جهت تغذیه سحری:

همراه غذا از سالاد استفاده شود(خیار ، گوجه ، کاهو ، هویج ، کمی آبلیمو و از سس استفاده نشود)

از غلات استفاده شود

از غذاهای شور و شیرین و چرب استفاده نشود

غذا را آرام بجوید و بیش از حد نیاز بدن میل ننمائید.

استفاده از انواع خورشت ها ، آبگوشت و... مفید است.

توصیه های طبی جهت افطاری:

روزه را با یک استکان آب جوش ولرم شده و چند عدد خرما باز نمائید.

از انواع حلیم ها و شله ها و ... استفاده نمائید

استفاده از غذاهای چرب و شیرین منعی ندارد.

آب زیاد نوشیده نشود.

میوه همراه یا بلافاصله بعد غذا خورده نشود.

2 ساعت پس از افطاری شربت هایی نظیر آبلیمو و میوه هایی مانند هندوانه میل شود.

و از زیاده خوری و تلمبار کردن غذاهای مختلف در معده خود اجتناب نمائید و تا احساس واقعی تشنگی یا گرسنگی به شما دست نداده اقدام به نوشیدن مایعات یا خوردن اغذیه ننمائید.

و شب ها زود بخوابید و در عوض آن سحر خیز بوده و یکی دو ساعت قبل سحر بیدار شده و سحری میل نمائید و به دعا و مناجات بپردازید.

پس از افطار کمی استراحت نمائید و وقت با ارزش خود را در این ماه مبارک با دیدن فیلم های رسانه ی ملی از دست ندهید.